Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Morske pošasti starodavnih morij - ponovno

Muzejska ulica 1, Ljubljana, 25. 3. 2017 _global/time/from 11:00 _global/time/to 12:30

Delavnica iz cikla GREMO NA MORJE!

V času dinozavrov so po morjih plavali vrhunski plenilci, pliozavri, pleziozavri, mozazavri, ihtiozavri in drugi, ki so si delili morja z gromozanskimi morskimi krokodili in orjaškimi ribami. Dokazi o njihovi prevladi v morjih so se ohranili kot fosilni ostanki. Izdelali bomo ogrlice iz odlitkov ostrih zob, kot so jih imeli ti starodavni vladarji morij.

Delavnice ob sodelovanju prostovoljk in prostovoljcev Prirodoslovnega muzeja Slovenije vodi dr. Staša Tome. Primerne so za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se lahko delavnice udeležijo v spremstvu odrasle osebe.

Za vsako od delavnic iz cikla ta razpisna dva termina.

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.  

Zaradi zagotavljanja kvalitete in naših omejenih prostorskih zmogljivost je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini.

  • Vir: Wikimedia Commons
    Vir: Wikimedia Commons