Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Ta veseli dan kulture

Muzejska ulica 1, Ljubljana, 3. 12. 2016 _global/time/from 10:00 _global/time/to 18:00
Prost vstop od 10. do 18 ure (izjema je plačljiva delavnica)

Ogled razstave Naše malo veliko morje

Obiščite razstavo in spoznajte zanimive prebivalce slovenskega morja. Oglejte si nenavadne goste, ki so s trebuhom za kruhom priplavali vse do nas. Na interaktivnih projekcijah se z gibi svojega telesa potopite v morske globine ali ustvarite plimo in oseko ter opazujte, kako se na spremembe razmer prilagajajo morski organizmi. Preizkusite se v vlogi rešitelja morja. Spoznali boste, da je tudi naše malo morje v resnici zelo veliko

Ogled razstave V kraljestvu gliv

V zbirkah Prirodoslovnega muzeja Slovenije hranimo tudi 135 let stare modele gob Heinricha Arnoldija. A gobe so le nadzemna plodišča nekaterih gliv, ki so namenjena razmnoževanju. Kaj sploh so glive in zakaj so pomembne? V biološki vitrini četrtletja boste spoznali tako vsem poznane kot nekoliko manj pogoste vrste gliv.   

Ogled razstave Črne luknje

Razstava nam v sliki in besedi prikaže vse, kar naj bi vedeli o črnih luknjah: kdo jih je proučeval in jih še proučuje, kako nastanejo, kako jih astronomi v vesolju odkrivajo, kako so videti in kaj se dogaja okoli njih ter kje so jih uporabili v popularni kulturi na filmu in v znanstvenofantastičnih knjigah

Ogled stalne razstave

Stalno razstavo sestavlja več zbirk. Geološko–paleontološka zbirka zajema mnoge fosilne ostanke, najdene na našem ozemlju. Zbirka mineralov barona Žige Zoisa, Hohenwartova zbirka konhilij (lupin mehkužcev) in zbirka žuželk Ferdinanda J. Schmidta so ustanovne zbirke z veliko zgodovinsko in znanstveno vrednostjo. Biotsko raznolikost Slovenije obiskovalci spoznavajo ob alpski, barjanski, gozdni in morski diorami ter zbirki ptic, plazilcev, rib in okostij različnih vretenčarjev.


20% popust na publikacije PMS (ki so v prodaji več kot pol leta) na blagajni muzeja
DOTIKANJE DOVOLJENO - KAKO TEŽEK JE MAMUTOV ZOB od 10. do 13. ure
PROGRAMI ZA SAMOSTOJNO UPORABO - skrinjice učenosti, zvočni vodniki, tiskani vodniki...


Vabljeni na vse dogodke v Kulturni soseski.