Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

EKO-izumitelji - drugič

Muzejska ulica 1, Ljubljana, 10. 12. 2016 _global/time/from 11:00 _global/time/to 12:30

Človeštvo se sooča z izzivom prenaseljenosti, pretiranega izkoriščanja naravnih virov, izginjanjem rastlinskih in živalskih vrst, vedno večjo potrebe po energiji in željo po vse udobnejšem življenju. Ali ne bi bilo čudovito, če bi izumili naprave, ki bi na okolju prijazen način rešile te izzive? 

Otroci se bodo prelevili v izumitelje in iz različnih materialov izdelali (fantazijske) eko – naprave, ki bodo pripomogle k ohranjanju okolja in boljšemu življenju za vse ljudi na našem planetu. 

Zaradi zagotavljanja kvalitete in naših omejenih prostorskih zmogljivost je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini. Vstopnice so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini.

Delavnice iz cikla MOJE ZELENO MESTO ob sodelovanju prostovoljk in prostovoljcev Prirodoslovnega muzeja Slovenije vodi dr. Staša Tome. Primerne so za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se lahko delavnice udeležijo v spremstvu odrasle osebe. Za vsako od delavnic sta razpisna dva termina.

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.  

Več o ciklu lahko preberete na naši spletni strani.