Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Zgodba o mali Mii

Muzejska ulica 1, Ljubljana, 12. 11. 2016 _global/time/from 11:00 _global/time/to 12:30

Mala Mia živi ob mestni reki in pripada vrsti, ki jo znanstveniki imenujejo Myocastor coypus. Otrokom bo povedala zgodbo o svojih prednikih, od kod so prišli, kako so se naselili v današnjem domovanju in kako so se prilagodili na življenje v novem okolju. Potožila bo o odnosu ljudi do pripadnikov njene vrste in težavah s katerimi se srečuje njena družina. Zastavila bo vprašanje: so ljudje res prijazni do mestnih živali, ko jim prinašajo hrano?

Otroci bodo ilustrirali vsak svojo knjižico z zgodbico o mali Mii.

Zaradi zagotavljanja kvalitete in naših omejenih prostorskih zmogljivost je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini. Vstopnice so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini.

Delavnice iz cikla MOJE ZELENO MESTO ob sodelovanju prostovoljk in prostovoljcev Prirodoslovnega muzeja Slovenije vodi dr. Staša Tome. Primerne so za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se lahko delavnice udeležijo v spremstvu odrasle osebe. Za vsako od delavnic sta razpisna dva termina.

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.  

Več o ciklu lahko preberete na naši spletni strani.