Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Les - neprecenljivi dar narave - drugič

Muzejska ulica 1, Ljubljana, 15. 10. 2016 _global/time/from 11:00 _global/time/to 12:30

Ste vedeli, da je hlod dragocenega gorskega javora rebraša vreden toliko, kot avtomobil srednjega razreda? A tudi druge vrste lesa so za človeka dragocene, saj je to naravni obnovljivi vir, ki ga lahko izkoriščamo na nešteto načinov. Spoznavali bomo kako prepoznati različne vrste lesa, kakšne lastnosti ima les različnih dreves ter kako ga lahko uporabljamo. 

Izdelali bomo lesena letala, broške, magnetke in druge okrasne predmete.

Zaradi zagotavljanja kvalitete in naših omejenih prostorskih zmogljivost je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini. Vstopnice so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini.

Delavnice iz cikla MOJE ZELENO MESTO ob sodelovanju prostovoljk in prostovoljcev Prirodoslovnega muzeja Slovenije vodi dr. Staša Tome. Primerne so za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se lahko delavnice udeležijo v spremstvu odrasle osebe. Za vsako od delavnic sta razpisna dva termina.

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.  

Več o ciklu lahko preberete na naši spletni strani.