Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Zeleni odtis

Muzejska ulica 1, Ljubljana, 14. 5. 2016 _global/time/from 11:00 _global/time/to 12:30

V mestih raste mnogo lepih in zanimivih rastlin. Pa ne zgolj cvetlic z barvitimi cvetovi, tudi različni grmi in drevesa so nadvse očarljivi, če si jih pobližje gledamo. Zelo pomembni pa so tudi za ohranjanje kvalitetnega življenjskega okolja. Spoznavali bomo pomen dreves za blaženje vplivov človeka na okolje in z odtisi vzorcev različnih rastlin izdelali čudovite slike. 

Zaradi zagotavljanja kvalitete in naših omejenih prostorskih zmogljivost je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini. Vstopnice so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini.

Delavnice iz cikla MOJE ZELENO MESTO ob sodelovanju prostovoljk in prostovoljcev Prirodoslovnega muzeja Slovenije vodi dr. Staša Tome. Primerne so za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se lahko delavnice udeležijo v spremstvu odrasle osebe. Za vsako od delavnic sta razpisna dva termina.

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.  

Več o ciklu lahko preberete na naši spletni strani.