Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Brez vode ni življenja - drugič

Muzejska ulica 1, Ljubljana, 19. 3. 2016 _global/time/from 11:00 _global/time/to 12:30

Čista voda postaja vse bolj redka dobrina. Ljudje jo potrebujemo za življenje, pa tudi za mnoge svoje dejavnosti. A potrebujejo jo tudi rastline in živali. Pogovarjali se bomo, kako odgovorno ravnati z vodo ter katere živali lahko srečamo ob in v mestnih rekah, potokih in bajerjih. So vse enako zaželene in dobrodošle?  

Izdelali bomo ljubke kosmate bobre, ki so nekdaj živeli tudi na Ljubljanskem barju, danes pa se ponovno vračajo v naše reke.

Zaradi zagotavljanja kvalitete in naših omejenih prostorskih zmogljivost je število mest omejeno. Rezervacij ne sprejemamo, vstopnice pa so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini. Vstopnice so na voljo pri blagajni muzeja in v naši spletni trgovini.

Delavnice iz cikla MOJE ZELENO MESTO ob sodelovanju prostovoljk in prostovoljcev Prirodoslovnega muzeja Slovenije vodi dr. Staša Tome. Primerne so za otroke od 5 do 12 let, mlajši otroci se lahko delavnice udeležijo v spremstvu odrasle osebe. Za vsako od delavnic sta razpisna dva termina.

Otroci, ki se bodo udeležili petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.  

Več o ciklu lahko preberete na naši spletni strani.