Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Ornitološki izlet v park Tivoli

Parkirišče pred koplališčem Tivoli, Ljubljana, 7. 2. 2016 _global/time/from 9:00

Na tokratnem sprehodu po mestnem parku bodo udeleženci opazovali in spoznavali ptice, ki so pri nas  ostale čez zimo in prve pričenjajo z označevanjem svojih območij. Ogledali si bodo predstavitev obročkanja ptičev in se naučili prepoznavati njihovo petje in oglašanje. Izlet je še posebej primeren za družine z otroki in začetnike. Vstopnine ni.

Udeleženci se bodo zbrali ob 9.00 na parkirnem prostoru pred kopališčem v Tivoliju. Za izlet se prijavite vodji izleta, Daretu Fekonji, na telefon 041 513 440.

Izlet organizira Prirodoslovni muzej Slovenije v sodelovanju z Društvom za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS).

Morebitne spremembe bodo objavljene na spletni strani društva www.ptice.si in na FB-strani www.facebook.com/pticeDOPPS najkasneje na dan dogodka.