Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Odlični v znanosti s področja biotehnike

Prirodoslovni muzej Slovenije, 10. 12. 2015 _global/time/from 18:00

Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije četrto leto zapored organizira serijo dogodkov, na katerih so predstavljeni pomembnejši dosežki slovenske znanosti. S pobudo, ki deluje pod imenom Odlični v znanosti, želi ARRS izboljšati splošno poznavanje znanstvene dejavnosti in razumevanje njenega pomena ter spodbuditi povezanost znanosti z ostalimi družbenimi področji. Izbor dosežkov Odlični v znanosti so tudi v letošnjem letu naredile članice in člani posameznih Znanstvenoraziskovalnih svetov, ki delujejo znotraj ARRS.

Dosežki Odlični v znanosti 2015 s področja biotehnike bodo predstavljeni v Prirodoslovnem muzeju Slovenije, 10. decembra 2015ob 18. uri.

Pred  začetkom bo pomembne dosežke na področju biotehniških ved predstavila prof. dr. Hojka Kraigher, predsednica Znanstvenoraziskovalnega sveta za biotehniške vede.

Dogodek bo povezovala ga. Renata Dacinger.

Raziskave s svojega področja bodo predstavili:

Dr. Janko Skok,Urejen vrvež novorojenih pujskov pri seskih - nova paradigma primarne socializacije pri prašiču

 Dr. Janko Kos, Pretkanost tumorskih celic pri iskanju rezervnih poti migracije in invazije

Dr. Viljem Vek, Ali so grče in »rdeče srce« navadne bukve vir dragocenih spojin?

Doc. dr. Irena Maček, Naravni izviri CO2– model za raziskovanje ekologije talnih mikroorganizmov

Dr. Živa Ramšak, Spletna aplikacija GoMapMan