Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Bleščeči kristali - drugič

14. 7. 2014
od 11.00 do 12.30

Ob razstavi Živeti s kristali bomo ugotavljali,  kje vse v našem življenju uporabljamo različne minerale in kamnine in občudovali njihovo uporabnost, pa tudi lepoto. Naučili se bomo izdelovati pisane geode s kristali in iz barvitih steklenih kristalčkov izdelali ljubke svetleče živali.

Delavnico vodi dr. Staša Tome, muzejska svetnica ob sodelovanju prostovoljk in prostovoljcev Prirodoslovnega muzeja Slovenije.

Število mest je omejeno, predprodaja vstopnic  (2,50 EUR) na blagajni muzeja ali v naši spletni trgovini.
Rezervacij ne sprejemamo.

  • Krokoit. Fotografija: Miha Jeršek
    Krokoit. Fotografija: Miha Jeršek
Poletne naravoslovne delavnice v Prirodoslovnem muzeju Slovenije so namenjene spoznavanju narave in ustvarjalnemu preživljanju prostega časa. Otroci med 5 in 12 leti vsakokrat izvedo veliko novega in ustvarijo svoj izdelek, ki ga lahko odnesejo domov. Zabavno je tudi spoznavanje novih prijateljev in veselo druženje.  Pričnejo se vsak dan ob 11. uri in trajajo približno uro in pol.

Otroci, ki se v času počitnic udeležijo petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.