Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Na lovu za fosili - prvič

9. 7. 2014
od 11.00 do 12.30

Simbolično se bomo podali na vznemirljivo terensko raziskovanje enega najbogatejših najdišč fosilnih ostankov in sodelovali pri izkopavanju nenavadnih bitij. Nam bo iz posameznih fosilnih ostankov kosti uspelo ugotoviti za katero žival gre? Za rešitev uganke bomo potrebovali kar precej iznajdljivosti, a na koncu nam bo zagotovo uspelo. Izdelali bomo tudi vsak svoj odlitek fosila.

Delavnico vodi dr. Staša Tome, muzejska svetnica ob sodelovanju prostovoljk in prostovoljcev Prirodoslovnega muzeja Slovenije.

Število mest je omejeno, predprodaja vstopnic  (2,50 EUR) na blagajni muzeja ali v naši spletni trgovini.
Rezervacij ne sprejemamo.

  • Fotografija: Matija Križnar
    Fotografija: Matija Križnar
Poletne naravoslovne delavnice v Prirodoslovnem muzeju Slovenije so namenjene spoznavanju narave in ustvarjalnemu preživljanju prostega časa. Otroci med 5 in 12 leti vsakokrat izvedo veliko novega in ustvarijo svoj izdelek, ki ga lahko odnesejo domov. Zabavno je tudi spoznavanje novih prijateljev in veselo druženje.  Pričnejo se vsak dan ob 11. uri in trajajo približno uro in pol.

Otroci, ki se v času počitnic udeležijo petih delavnic, prejmejo priznanje in darilce.