Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Poletna muzejska noč

21. 6. 2014

Od 18. do 24. ure

Prost vstop, 20% popust na publikacije PMS na blagajni muzeja

ODPRAVI SE NA POT PO MUZEJIH S KAMNOM DOSTOPNOSTI
S povezovalno igro spoznajte muzeje in projekt “Dostopnost do kulturne dediščine ranljivim skupinam”.

BREZPLAČNA UPORABA ZVOČNIH VODIČEV
Brezplačna izposoja zvočnih vodičev po stalni razstavi v slovenskem, angleškem, nemškem, francoskem in italijanskem jeziku ter občasni razstavi Živela evolucija! v slovenskem in angleškem jeziku

SKRINJICE UČENOSTI

Program za samostojno uporabo: skrinjice, v kateri so shranjeni različni muzejski predmeti, ter navodila z namigi za reševanje zanimivih nalog.

SKRIVNOSTI POLN NAHRBTNIK

Odkrivanje skrivnosti narave z nahrbtnikom, polnim izzivov in zanimivih pripomočkov.


Od 18. do 22. ure:

NARAVOSLOVNA OTROŠKA USTVARJALNICA
Otroci vseh starosti se v času delavnice lahko kadarkoli pridružijo izdelovanju fosilov, a pred tem morajo rešiti zabaven kviz.

DOTIKANJE DOVOLJENO - KAKO TEŽEK JE MAMUTOV ZOB
Naši prostovoljci in prostovoljke bodo predstavljali pravi mamutov zob, ki ga bodo obiskovalci lahko tudi prijeli v roke in potežkali in ob tem izvedeli še veliko zanimivosti.

KRILATE ZGODBE

Prostovoljke in prostovoljci bodo obiskovalcem predstavljali zanimive zgodbe o sloveskih pticah, ki jim bodo lahko tudi prisluhnili.