Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Tudi naš muzej na Kulturnem bazarju

26. 3. 2014

v Cankarjevem domu

V Cankarjevem domu 26. 3. 2014 poteka Kulturni bazar, na katerem sodeluje tudi Prirodoslovni muzej Slovenije. Vabimo vas, da obiščete našo stojnico, na kateri vam bomo z veseljem predstavili naše razstave in programe za vrtce in šole, pa tudi za družine in posameznike. Kaj več vam bomo povedali o mamutovem zobu (meljaku). Od blizu si boste lahko natančno ogledali njegov odlitek. Pa tudi odlitek mastodontovega zoba. Mastodont je skupni prednik mamuta in današnjega, azijskega slona.

 Ob 9.45 in 14.45 vam bomo na delavnici Kača ni igrača predstavili muzejskega kačona Čoneta – živo kačo, ki jo boste lahko tudi pobožali in se tako sami prepričali, da kače niso sluzaste in nagravžne. Ob tem boste izvedeli tudi veliko zanimivosti o teh, po krivici osovraženih, plazilcih.