Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Cikel predavanj Modri planet: Skrito bogastvo – podzemne vode Slovenije

26. 9. 2013

Cikel predavanj ob mednarodne letu Združenih narodov sodelovanja na področju voda z naslovom MODRI PLANET

Na četrtkovih predavanjih bodo priznani slovenski strokovnjaki spregovorili o različnih temah, ki se navezujejo na ta naravni element: kako je z vodo povezano delovanje  Prirodoslovnega muzeja Slovenije, kako in zakaj varovati vodna okolja in tam živeča živa bitja, kako voda vpliva na naše življenje in zakaj lahko postane človekova sovražnica, kako to preprečiti ter ne nazadnje, kako voda navdihuje človekovo umetniško ustvarjanje.

Vstop je prost.

Skrito bogastvo – podzemne vode slovenije

Četrtek, 26. 9. 2013, ob 18. uri

Slovenija je bogata z vodo. Ta se nahaja v zelo raznolikih oblikah, od snega do številnih rek, potokov in rek. Toda kaj se skriva v tleh in kamninah? Pravo, očem skrito bogastvo – podzemne vode. V Sloveniji skoraj povsod pijemo zelo dobro vodo, in voda iz naših pip prihaja iz tal. Ta voda se praviloma skriva globoko v tleh, v vodonosnikih, ki se med seboj zelo razlikujejo. Kje in kako se skriva podzemna voda, zakaj jo moramo varovati?

Predava: prof. dr. Mihael Brenčič, Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, Oddelek za geologijo