Ne spreglejte!

Naše malo veliko morje

Čeprav majhno, je slovensko morje pomemben del naše naravne dediščine. Je del velikega svetovnega morja, s katerim smo ljudje neločljivo povezani. V njem je nastalo življenje, ki se je v milijonih let razbohotilo v neverjetni raznolikosti. 

Več

Cikel predavanj Skrivnostna smrt mlade Leonore

13. 12. 2012

IZGINOTJE NAVADNEGA DELFINA IZ JADRANA
Navadni delfin je bil nekoč najpogosteje opažena vrsta delfinov v Jadranskem morju. Bilo jih je ogromno. Danes jih v Jadranskem morju sploh ni več. Tilen Genov nam bo predstavil zgodbo o tem, kako je navadni delfin v Jadranskem morju postal nekaj nenavadnega.

Predavatelj: Tilen Genov, univ. dipl. biolog, Morigenos.

Vstop je prost! Vljudno vabljeni na predavanje v četrtek, 13. 12. 2012, ob 18. uri.

Podrobnosti

Cikel predavanj Skrivnostna smrt mlade Leonore

Prirodoslovni muzej Slovenije ob odmevni razstavi Skrivnostna smrt mlade Leonore organizira cikel predavanj, na katerih priznani slovenski strokovnjaki predstavljajo zanimivosti, povezane s pridobitvijo na razstavi predstavljenega okostja brazdastega kita, njegovim pomenom za znanost in slovensko kulturno dediščino, pa tudi ustrojem, življenjskimi navadami, ekologijo in ogroženostjo kitov in delfinov. Posebno pozornost bodo posvetili tudi človekovemu odnosu do teh zanimivih morskih sesalcev.

Predavanja potekajo vsak drugi četrtek v mesecu ob 18. uri. Že izvedena predavanja so dostopna na videolectures.net/pms2012_ljubljana/. Na sporedu je zadnje predavanje iz cikla.